اکولوژی تغذیه شانک گوفر (Rhabdosargus haffara Frosska, 1775) در آب های شمالی خلیج فارس و دریای عمان (استان هرمزگان)
نویسندگان
چکیده مقاله:
در این پژوهش 561 قطعه (220 نر و 341 ماده) شانک گوفر (Rhabdosargus haffara)با میانگین طول کل 5/58±24/78 سانتی متر و میانگین وزنی 183±346 (گرم)، در آب های هرمزگان مطالعه و رابطه توانی 2/97وزن×0/15=TL با ضریب همبستگی 0/90 به دست آمد. نرخ مصرف بر زی توده، سطح غذائی و مساحت باله دمی به ترتیب 14/3، 0/46±3/33 و 3/66 برای اولین بار در آب های خلیج فارس و دریای عمان برای R. haffara محاسبه گردید. افزایش نرخ مصرف بر زی توده، نشانی از تکانه در یک اکوسیستم بوده و می تواند به دلیل تغییر در اندازه های جمعیت و هم چنین کمبود شکاردر یک اکوسیستم صورت پذیرفته باشد،که این رخداد اغلب به سمت میانگین اندازه کوچک تر همراه با طول عمر کوتاه تر در موجودات اتفاق می افتد. سطح تروفی به دست آمده در این تحقیق نشان دهنده رژیم گوشت خواری در این گونه می باشد. هم چنین، بیشینه شاخص فراوانی شکارهای مصرف شده مربوط به دوکفه ای ها در فصول (40/74) و در کل سال (28/66) نتیجه گیری شد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه در خصوص فراوانی تعداد شکار در کلاس های طولی مختلف نشان داد که کلاس های طولی در انتخاب شکارها اختصاصی عمل نکردها ند (0/5>p). یافته های حاصل از این تحقیق علاوه بر اطلاعات پایه ای در مدل سازی اکولوژیکی در فرمول بندی رژیم غذائی این گونه در صنعت آبزی پروری می تواند مورد استفاده واقع گردند.
منابع مشابه
تخم ریزی, هماوری و تغذیه ماهی هوور (Thunnus tonggol) در آبهای خلیج فارس و دریای عمان (محدوده استان هرمزگان)
متن کامل
لیست از جلبکهای دریایی سواحل خلیج فارس و دریای عمان ( استان هرمزگان)
153 گونه جلبک از سواحل خلیج فارس و دریایی عمان لیست میشود. که 87 گونه آن (48 رودوفیت، 16 فئوفیت، 18 کلروفیت، 3 اگزوانتوفیت و 2 سیانوفیت) گزارشهای جدیدی برای فلور جلبکی ایران میباشند. در 16 مورد نیز نام برخی از گونههای که در گزارشهایی قبلی آمدهاند تصحیح شده است.
متن کاملبررسی ساختار جمعیتی شانک زردباله عربی Acanthopagrus arabicus در آبهای خلیج فارس و دریای عمان
درتحقیق حاضر، گونههای موجود خانواده شانک ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان و ساختار جمعیتی گونه غالب جنس مهم این خانواده، Acanthopagrus، با استفاده از ویژگیهای ریخت سنجی و شمارشی از خرداد 1394 تا اردیبهشت 1395 مورد بررسی قرار گرفتند. شانک ماهیان از 5 منطقه خوزستان، بوشهر، غرب و شرق تنگه هرمز و سیستان و بلوچستان در آبهای خلیج فارس و دریای عمان بصورت فصلی نمونهبرداری شدند. در مجموع 54 ویژگی شا...
متن کاملبررسی مولکولی جمعیت صدف های خوراکی Saccostrea cucullata در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان
متن کامل
تنوع فنوتیپی گربه ماهی بزرگ دریایی Netuma thalassina (Rüppell, 1837) در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان (آبهای هرمزگان)
این تحقیق با هدف شناسایی ذخایر گربه ماهی بزرگ دریایی Netuma thalassinaکه غالب ترین گربه ماهی دریایی آبهای هرمزگان است با استفاده از ویژگیهای فنوتیپی انجام شد. تعداد 209 گربهماهیبزرگ از سه منطقه بندرعباس، بندر جاسک و بندرلنگه صید شد و از ...
متن کامللیست از جلبک های دریایی سواحل خلیج فارس و دریای عمان ( استان هرمزگان)
153 گونه جلبک از سواحل خلیج فارس و دریایی عمان لیست می شود. که 87 گونه آن (48 رودوفیت، 16 فئوفیت، 18 کلروفیت، 3 اگزوانتوفیت و 2 سیانوفیت) گزارش های جدیدی برای فلور جلبکی ایران می باشند. در 16 مورد نیز نام برخی از گونه های که در گزارش هایی قبلی آمده اند تصحیح شده است.
متن کاملمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده{@ msg_add @}
عنوان ژورنال
دوره 9 شماره 2
صفحات 153- 162
تاریخ انتشار 2017-06-22
با دنبال کردن یک ژورنال هنگامی که شماره جدید این ژورنال منتشر می شود به شما از طریق ایمیل اطلاع داده می شود.
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023